Print

Tuki > Usein toistuvat kysymykset


K1: Mistä tulee laitteen suuri voima huomioiden laitteen pienet ulkoiset mitat?

V1: Huolimatta laitteen pienistä ulkoisista mitoista, on työpihdillä valtavan suuri puristusvoima, tarvittaessa jopa 100-tonnia. Laitteen suuri puristusvoima saavutetaan korotetun hydraulipaineen avulla ja jälleen tarvittaessa, jopa 1250 baaria.

K2: Sopiiko sama kiinnitysmekanismi kaikkiin työkoneisiin?

V2: Ei. Työkoneet ovat monella tavoin erilaisia, niin sen vuoksi meillä voi olla tarve sovittaa kiinnitysmekanismi juuri sinun työkoneeseen sopivaksi. Kiinnitysmekanismi koostuu kolmesta eri adapterista, mekaaninen-,hydraulinen-, ja elektrooninen adapteri. Työkoneita on myös kahdella eri jännitteellä olevia 12V tai 24V. Meidän olisi saatava monia tietoja työkoneestasi, ennen kuin voimme varmistua oikeiden adaptereiden valinnasta. Ensimmäiset perustiedot ovat kuitenkin:
  • työkoneen merkki ja -malli sekä valmistusvuosi
  • työkoneen käyttöjännite
  • työkoneen hydraulipumpun tuotto ja -käyttöpaine
  • onko työkoneeseen lisätty esim. kauhan kääntölaite tms.

K3: Huolto ja sen hinta?

A3: Laite itse on melko työvarma ja mahdollisuus osien rikkoutumiseen ja sitä kautta työn häiriintymiseen on minimaalisen pieni. Laitteissa on myöskin äärimmäisen vähän huoltotoimenpiteitä ja niin myös vähän huoltokuluja.
Kun laite on jokapäiväisessä käytössä, siis aamulla ennen työn aloitusta olisi käytävä läpi laitteen rasvanipat ja rasvattava laakerit:
  • päärungon kahden akselin laakerit;
  • päärungon kääntösylinterin molemmat laakerit;
  • pihdinkääntösylinterin molemmat laakerit;
  • korkeapainesylinterin molemmissa päissä olevat laakerit;
  • pihdin molemmat akselit
Tarkista vielä, että pultteja, ruuveja tai muttereita ei ole löystynyt tai irronnut työn kuluessa.

Tätä koskeva informaatio on myös konkreettisen tuotteen käyttöohjeen mukana.

K4: Mikä voisi olla kaiken todennäköisin probleemi, joka voisi käytössä syntyä?

V4: Kaiken todennäköisin olisi tilanne, jossa käyttäjä rikkoo mekaanisesti hydrauliletkun, jättämällä sen jonkin terävän betonireunan- tai betoniraudan taakse ja siirtää laitetta voimakkaasti, jolloin hydrauliletku vaurioituu. Sellaisia ei kuitenkaan enää tapahdu, kun kuljettaja oppii niitä seuraamaan ja varomaan. Kokemus tulee myös siinä apuun.

Vioittuneiden letkujen ja nippojen tilalle saa uudet kaikista hyvin varustetuista hydrauliikka-alan myyntipisteistä ympäri maailman, tai sitten meiltä tilaamalla. Letkujen asentaminen on erittäin yksinkertainen tehtävä, eikä vaadi juuri minkäänlaista erikoisosaamista.

Mainitsemisen arvoinen on myös itseasiassa melko harvinainen tilanne, kun pihti puristuu betoniseinään, jossa betonin toisessa ääressä on vahvaa betonirautaa ja toinen ääri on pehmeää betonia. Sellaisessa tilanteessa ei pääse betonirautojen puoleinen pihdin kärki liikkumaan aluksi eteenpäin kohti toista kärkeä, vaan pehmeän puolen kärki siirtyy eteenpäin, jolloin se pyöräyttää pihtiä ja jos pihti on ollut jo lähtötilanteessa siinä ääriasennossa kääntösylinterinsä suhteessa, että se ei pääse enää lisää kääntymään siihen suuntaan, niin suuri puristusvoima voi tässä tilanteessa vaurioittaa pihdinkääntösylinteriä. Tämän välttämiseksi on syytä jättää ennen puristamisen aloitusta vähän "pelivaraa" kääntösylinterille, ettei se olisi aivan ääriasennossa puristustyön alkaessa. Vastaava opetus on myös käyttöohjeessa.

K5: Millaiset ovat mallien 300 ja 500 pihtien teknilliset arvot?

V5:

Pihdin kärkiväli (mm) 300 500
Tarvittava hüdrauliikan paine (bar) 150-200 150-200
Tarvittava hydrauliikan tuotto (l/min) 40-60 60-90
Työkoneen käyttöjännite ja -virta 12 V, 5 A 12 V, 5 A
Puristusvoima pihtikärjillä max (kN) 800-1000 800-1000
Paino (kg) 350 600

 Laitetta on mahdollista tilata joko 12 Voltin jännitteellä tai 24 Voltin jännitteellä, riippuen työkoneen jännitteestä.

Puristusvoima pihdin kärjillä riippuu työkoneen omasta hydrauliikan paineesta. Kun työkone on vanha ja hydraulipumppu on "väljä", silloin on myös DeCrab:n hydrauliikan lähtöpaine jo pienempi ja siitä johtuen myös puristusvoima pienempi. Taulukossa näytettyjen maksimaalisten puristusvoimien saavuttaminen edellyttää melko hyvässä kunnossa olevaa tai uutta työkonetta. Pääasia on että hydraulijärjestelmässä ei olisi sisäisiä läpivuotoja.

K6: Kehittääkö laite itse työssä lisämelua?

V6: Kun murskauslaite itse ei oman hüdraulisen toimintaperiaatteensa mukaan tuota työskennellessään melua, niin laite täyttää kaikki Euroopan Liiton meludirektiivin 2000/14/EC- vaatimukset. Melua muodostaa vain työkoneen oma moottori ja murskaustyössä maahan putoilevat betonilohkareet.

Ei ole tehokasta, kun työt tehdään rajatun voiman kanssa ja jalkamiesten työryhmän kanssa?

Työkoneet on tarkoitettu työn tekemiseksi. Tehokas työkone ja -laite vähentää merkittävästi tarvittavaa henkilöstöä ja ajankulua. Aloita kunnolla säästämään!

Tuntuu kiinnostavalta? Tutki lähempää!

Purkaus- ja saneeraustyöt ovat korkean riskin työsuorituksia, erittäinkin sisätiloissa?

Riskejä voi tuntuvasti vähentää, kun työ voidaan tehdä robotiikan avulla ja sitä ohjaa työntekijä kauempana työkoneen ohjaamossa. Suojele omia työntekijöitäsi!

Tuntuu kiinnostavalta? Tutki lähempää!

Suurten purkauslaitteiden siirtäminen eri työkohteiden välillä on kallista ja ottaa paljon aikaa?

Voimakkaat purkulaitteet voivat olla pienten mittoiensa puolesta mukavat kuljettaa esimerkiksi henkilöauton peravaunulla ja ovat asennettavissa minuuteissa. Edistä nopeaa liikkuvuutta!

Tuntuu kiinnostavalta? Tutki lähempää!

Suurilla laitteilla, suurta voimaa tarvitsevia töitä ei ole mahdollista suorittaa ahtaissa tiloissa, koska noille laitteille tarvittavat työkoneet ovat niin suuria, että ne eivät mahdu ahtaisiin sisätiloihin?

Pienemmät koneet voivat mahtua noihin tiloihin, mutta niiltä puuttuu oikeat laitteet. Hanki oikea varustus!

Tuntuu kiinnostavalta? Tutki lähempää!

Monet työt ovat rajatut melun, pölyn ja värinän säännöksillä ja ovat monimutkaista.

Purku- ja saneeraustyöt ovat mahdolliset tehdä noudattaen melun, pölyn ja värinän tiukkoja säännöksiä.

Tuntuu kiinnostavalta? Tutki lähempää!

Privaat Disain